Selectiva

January 4, 2018 § 1 Comment

Intr-o alta viata, nu acum mult timp, consumam de-a valma: oameni, emotii, mancare, carti, calatorii, haine. Nu eram eu la volanul propriei vieti. Eram speriata si acceptam ce aparea in cale, ce mi se dadea. Ce e mai rau e ca nu eram constienta de nimic. Cand nu stii ca esti in prapastie, nici nu incerci sa iesi din ea. Strigi, iti auzi propriul ecou si asta e tot dialogul tau cu lumea.

Astazi sunt alta persoana. Fac eforturi sa ma mentin treaza, sa fiu la curent cu viata mea, sincera, lucida si constienta. Nu e usor, somnolenta imi da tarcoale mereu. Dar eu incerc sa fiu cat se poate de prezenta si la volanul propriei vieti. Sa discern, sa aleg bine oamenii cu care ma inconjor, felul in care vreau sa imi traiesc viata. Cartile pe care le citesc, hainele pe care le cumpar. Ma gandesc bine cum vreau sa ma simt la sfarsitul zilei (si de fapt, la sfarsitul vietii) si in functie de asta imi organizez ziua si imi setez simturile sa filtreze riguros realitatea.

Ma ajuta sau nu informatia asta?

Vorba asta rautacioasa, intamplarea asta care imi ridica pulsul la cote inadmisibile va mai conta cinci ani de-acum incolo?

Ce imi doresc, de fapt? Cine vreau sa fiu?

Ce ma bucura? Ce trebuie sa fac ca sa ma simt bine [unde ‘bine’ inseamna implinita]

Ce trebuie sa fac zilnic pentru a investi in viitorul meu – pe planul sanatatii, pe plan financiar etc?

Pe mine acest esafodaj ma ajuta incredibil de mult sa raman calma, sa ma centrez, sa fiu disciplinata si sa imi mentin o anumita igiena a mintii si a sufletului deopotriva.

Voi ce faceti zilele astea? Ce ganduri va populeaza mintea?

§ One Response to Selectiva

  • Chiar azi a murit France Gall…

    Citesc chiar acum o carte de analiza tranzactionala: pentru mine e tare greu de citit si nici nu stiu daca o sa o termin, fiind scrisa mai mult pentru specialisti. Dar scrie acolo ceva ce seamana cu felul tau de a te imagina: noi ne alegem din copilarie felul in care vom trai si chiar in care vom muri. Poate ca in viata de zi cu zi reactionam ascultindu-ne ratiunea, insa deciziile cele mai importante le-am luat deja de multa vreme…

    Si eu gandesc punindu-mi intrebarea ce se va alege din toata intimplarea peste citiva ani. Dar eu am vazut deja multe in viata, deci te admir ca esti asa inteleapta desi esti asa de tinara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Selectiva at .

meta

%d bloggers like this: