Unui an exceptional

December 31, 2017 § 2 Comments

Unui an exceptional, asa cum a fost 2017, i se cuvine multa recunostinta. Viata a fost incredibil de generoasa cu mine. Anul acesta totul s-a schimbat, pentru ca a venit pe lume fetita noastra. Ma uit la ea si toate cuvintele dispar. Noaptea, dupa ce ea adoarme, imi afund fata in parul ei, o respir, ma umplu de fiinta ei si nu imi ajunge. E o minune cum a aparut pe lume. Nu vreau sa uit nimic si totusi nu pot spune multe despre ea, pentru ca simt ca nici un cuvant nu o cuprinde cu adevarat si nu ii poate masura magia. Cert e ca nu voi pierde niciodata senzatia manutelor ei mici si catifelate mangaindu-mi sanul atunci cand o hranesc. Sau privirea ei adanca, directa, serioasa. Zambetul ei ghidus din varful buzelor. Eu sper ca ne asteapta multe zile impreuna. Copilul nostru e al nostru si nu e. Asta nu trebuie sa uit niciodata.

E frumos sa iti faci planuri si e futil. Imi plac la nebunie listele, dar in acelasi timp realizez mai mult ca niciodata ca trebuie sa iau clipele una cate una. Anul asta mi s-au intamplat lucruri importante, am depasit praguri mari, cu care m-am luptat ani de zile, am invatat mult. Nici un an nu a mai fost asa.

Citesc ultimele eseuri pe care le-a scris O. Sacks inainte sa moara. Am citit si autobiografia lui I. Yalom. Si ma cuprinde un fel de tristete adanca, dar in acelasi timp o veselie inexplicabila. Eu o sa mor cu zambetul pe buze, o sa fiu fericita si in trecerea spre nefiinta. Ma gandesc la moartea mea mai mult ca niciodata si asta ma face sa vreau sa traiesc in forta, cu brutalitate, epuizand viata, sa fiu sigura ca nu a ramas nici o picatura nebauta din marele pahar. Dar eu privesc totul ca pe o mare Aventura, chiar si ce vine dupa moarte.

Mi-e tare dor de Noua Zeelanda. Nici o tara nu se compara cu NZ, nici macar Norvegia, marea mea iubire.

Anul asta va fi despre munca multa si cu satisfactii, despre rochii, tocuri, stralucire, succes. Despre casa noastra care, iata, a prins contur. Simt atatea idei creative care mi se bulucesc in minte, vreau sa fac atat de multe lucruri. Mainile mele nu mai au astampar si astept… astept acel mic impuls ca sa dau viata.

Cumva eu traiesc marile momente din viata mea cu mare detasare. Asa a fost si cand am nascut, dupa un travaliu care a parut o vesnicie. Asa a parut si cand m-am maritat. Doar atunci cand sufar imi asum complet si deplin durerea si sunt gata sa ma ingrop sub ea. Oare in compozitia mea chimica suferinta detine procentul majoritar? Eu raman la parerea ca sunt alcatuita in cea mai mare parte din speranta.

Sigur ca sunt si temeri, dar ce-ar fi viata fara putina adrenalina? Promisiunea mea fata de mine este ca voi merge inainte in ciuda fricilor. Ca de exemplu, la ski. Nu o sa mai las teama sa ma paralizeze. Sau la volan. O sa imi dau voie sa simt teama, dar nu o voi mai lasa sa ma opreasca.

Am inteles bine de tot cat de multa nevoie am de frumusete, curatenie si liniste. Incepand de la a avea o masuta de toaleta, si pana la o casa spatioasa si neaglomerata, cu liniste si armonie. Am nevoie de haine frumoase, in care sa ma simt bine. Am nevoie sa imi ingrijesc trupul, care e templul meu. Am nevoie sa imi ingrijesc sufletul si mintea, care sunt gradina mea cea mai de pret. Am nevoie sa imi exersez muschiul memoriei. Dar cel mai mult am nevoie sa imi exersez muschiul dragostei, al bucuriei.

Sunt gata pentru orice urmeaza. 2018 o sa fie efervescent, cu mult entuziasm, creativitate, iubire. 2018 o sa fie despre impreuna, despre construit pas cu pas, cu gratie si inteligenta.

§ 2 Responses to Unui an exceptional

 • La multi ani Sinziana! Sa fie un 2018 asa cum planuiesti!

  Cred ca ti-am mai spus, dar repet: asa frumos scrii! Articolul cel scurt ca vrei sa fii fericita l-am citit, am vrut sa comentez, intr-alta zi am revenit, l-am recitit, dar tot n-am comentat, ca mi s-a parut prea perfect pentru vorbele mele imperfecte…Poate mi-a placut asa de mult pentru ca e scris ca si cum cineva mi-ar fi citit gindurile.

  • Sinziana says:

   Doamne, Elena, cat de mult ma bucura ce mi-ai scris! Sa ai un an extraordinary si tu, si familia! Sa stii ca si eu trec pe la tine, imi dai mult de gandit, esti un om atat de serios si responsabil.
   Articolul despre fericire l-am scris intr-un moment cand ma chinuia ceva… Cuvintele ma ajuta sa ma eliberez de tortura unor zile… Nu suntem singuri nici in bucurie, nici in suferinta.
   Te imbratisez!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Unui an exceptional at .

meta

%d bloggers like this: