Istanbul

November 26, 2017 § Leave a comment

Traiesc mult in capul meu si in inima mea. Dar am inteles ca aproape de fiecare data cand imi repet obsesiv o anumita secventa in imaginatie, ea va ajunge sa se intample aievea. Am doruri de nestavilit si de neexplicat pentru anumite locuri. Cand ma gandesc la Norvegia, de pilda, imi imaginez ierni lungi, intunecate, dupa-amieze si seri petrecute la lumina lumanarilor in compania unei cesti de cacao, ascultand intunericul, rasfoind o carte. Pentru mine, Norvegia este definitia maretiei.

Ma mai gandesc la Rusia. Acolo nu am ajuns inca, dar ceva din inima mea este inexplicabil legat de aceasta tara, si asta de mult. Aici sunt multe de spus, dar ma opresc. E vorba de un anumit vis care in copilarie se repeta obsesiv. Dar eu am ceva rusesc in mine, asta e clar.

Si mai e Turcia. O tara pe care am ignorat-o multi ani. Stiti femeile acelea care uitandu-se la telenovele au ajuns sa invete spaniola? Ei bine, asa sunt eu. Nu am fost niciodata o impatimita a serialelor, si totusi Kara Sevda mi-a pus capac. Nu imi place sa vorbesc foarte mult despre asta pentru ca sunt lucruri pe care nu vreau sa incerc sa le explic. Mai bine sa ramana nespuse. Imi e suficient ca persoana care conteaza pentru mine intelege perfect si pe de-a-ntregul dragostea mea. Istanbulul ma tulbura acum, ma cheama. Pentru mine, Turcia inseamna mister. M-am simtit atat de acasa prima oara cand am fost in Turcia! Si m-am simtit atat de acasa urmarind Kara Sevda… si asta nu pentru ca inteleg bine cultura turca, atat de asemanatoare cu cea romana, ci pentru ca povestea de dragoste din acest serial imi era atat de familara, de intima.

De aceea, trebuie sa ajung cat mai curand la Istanbul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Istanbul at .

meta

%d bloggers like this: