Ca de cand nu ne-am vazut…

October 25, 2017 § 3 Comments

Alaptam bebelusa si in gand, ideile imi zburau in zeci de directii: am sa scriu despre cat de fun e sa faci scoala de soferi la 31 de ani (am mixed feelings in legatura cu asta), despre cat de minunata mi se pare copila mea cu fiecare zi in care creste (serios, uneori simt cum imi plesneste inima de fericire si mandrie), dar in acelasi timp pot vorbi despre tendintele horror din moda (culottes… si mai rau, culottes de catifea? chiar nu flateaza orice silueta).

Dar mai bine sa scriu eu despre cum sa fii bine cu tine. Traversez o perioada mai buna decat oricand. Serios, zice si la horoscop ca Balantele au iesit dintr-o configuratie astrala proasta care a durat vreo 8 ani si sunt acum cel mai rasfatat semn zodiacal. Si daca ai parte de putina interventie divina (sesizati ironia, da?), cum faci sa o maximizezi? Cum faci sa te simti bine cu tine?

Cuvantul cheie aici este ‘faci’. Nu poti sa iti cresti stima de sine sau sa progresezi in vreo directie daca nu faci pasi concreti. Da, o spun eu, cea mai metafizica persoana pe care o cunosc. 🙂 Sa zicem ca… ti-ai propus de niste ani sa faci scoala de soferi.:) Te simti prost ca nu ai permis, te apasa, dar nu faci nimic in privinta asta. Ani de zile. Rusinea devine si mai adanca, dar tu o ingropi. Exista si consecinte pentru asta… Nu doar de ordin practic, dar si emotional. Stima de sine este sub nivelul marii.

Ca sa te simti bine cu tine trebuie sa actionezi concret in directia lucrurilor care conteaza pentru tine.

Mult timp nu am stiut ce inseamna sa iti fii cel mai bun prieten. Mi se parea o gluma proasta aceasta sintagma. Astazi, as spune asa: sa fii sincer cu tine si sa stii ce e cu adevarat important pentru tine; sa lupti ca sa iti vezi visul cu ochii; sa fii bland cu tine atunci cand gresesti, dar sa mergi plin de hotarare mai departe; sa sarbatoresti orice mic success; sa fii perseverent si tenace, orice ar fi.

A fi bine cu tine este o chestiune de exercitiu zilnic – asta e si o veste proasta, si una buna.

Va las cu un gand: do something today that your future self will thank you for.

[nu stiu cine a spus asta, stiti voi?]

§ 3 Responses to Ca de cand nu ne-am vazut…

 • Elena says:

  Succes la scoala de soferi! Aveam o prietena care a facut-o la vreo 45 de ani. Cam la 2 saptamini dupa ce si-a luat carnetul, s-a urcat in masina si a plecat singura din Franta pina in Romania 🙂 Chiar si acum o admir pentru asta, eu n-am condus niciodata mai mult de 50 km distanta.
  Eu ma simt foarte bine cu mine. Reversul e ca nu socializez destul : mi se pare pierdere de vreme sa discut lucruri de dragul discutiilor, atunci cind ceilalti nu sunt o companie la fel de interesanta ca mine insami.

  • Sinziana says:

   Elena,mi-ar placea sa te cunosc, pun pariu ca esti o tipa super interesanta.:)
   Colega ta imi pare foarte hotarata… si o voi lua drept model!:)
   Multumesc de urare!

 • 🙂 mersi, Sinziana! Si eu sunt sigura ca as avea ce discuta cu tine, dar de altfel asta si fac acum 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Ca de cand nu ne-am vazut… at .

meta

%d bloggers like this: