Despre frumusete

February 20, 2017 § 1 Comment

Poate prin natura zodiei (sunt o Balanta veritabila) am o inclinatie puternica spre tot ceea ce e frumos. Sigur ca simtul meu estetic e in continua modificare – cand eram in gimnaziu imi placeau incaltarile alea gen tanc pe care le purtau fetele pe atunci. ๐Ÿ™‚ Aveau talpa groasa, aratau ca niste senile. Acum, cu cat mai subtire si inalt e tocul, cu atat imi place mai mult. Poate chiar am sa fac o poza cu unele dintre cele mai ‘nebune’ tocuri ale mele. :))

1

Spuneam in alta insemnare ca multi ani nu m-a interesat moda, pe care o consideram frivola – si din care nu intelegeam mare lucru. ๐Ÿ™‚ In adolescenta eram complet absorbita de filosofie si literatura si mancam Depeche Mode pe paine. Mergeam la teatru, ba chiar am jucat eu insami in Pescarusul, piesa scrisa de J. Livingston. Scriam mult… poate chiar mai mult decat scriu acum. Si cantam in fiecare sambata dimineata in corul orasului. Pictura nu m-a atras niciodata, din pacate nu am pic de talent in ceea ce priveste artele plastice, ba chiar ma plictiseste de moarte bricolajul.

6

Cumva, conceptia mea despre ce e frumos s-a schimbat foarte mult in timp. Cat am locuit la Londra nu am frecventat mult salile de spectacol, chestie pe care acum o regret teribil. As fi mers mai degraba la Muzeul de Stiinta decat la Tate Modern. Devenisem aplicata, cinica, logica mea exacerbata nu lasa loc de creativitate.

4

Apoi au urmat niste ani in care daca mi-ai fi pomenit despre arta sau frumusete ti-as fi ras in nas. ๐Ÿ™‚ Eram mult prea ocupata sa supravietuiesc unui sir de joburi care mai de care. ๐Ÿ™‚ Si cu asta dau dreptate celui care a spus ca pentru a te bucura de arta e nevoie ca nevoile tale de baza sa fie acoperite. Inclusiv nevoia de liniste, or asta lipsea la mine cu desavarsire.

3

Astazi locuiesc intr-un oras in care muzeele ori nu exista, ori sunt plictisitoare. Dar culmea, gasesc frumusete mult mai des: in linistea padurii si a muntilor, in fantele de lumina dintre nori dupa ploaie, in buzele carnoase ale unei negrese rujate care trece razant pe strada, in combinatia gri-galben, in hainele fine, bine croite, elegante. Gasesc frumusete in albul ochilor cuiva si in gropitele de grasime ale unui bebelus. Frumusetea este in spatiile goale si curate, in ordinea lucrurilor, in liniste.

2

Cand ma gandesc la lucruri, situatii si stari frumoase, asta ma duce intr-un spatiu minunat, unde inima mea se simte mangaiata, aproape gadilata.ย Cata tandrete exista in frumusete! As vrea sa imi antrenez si mai mult ochiul sa detecteze frumosul din lume, si mainile si inima sa amplifice acest frumos.

7

Voi unde gasiti frumusete?

Advertisements

§ One Response to Despre frumusete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Despre frumusete at .

meta

%d bloggers like this: