Nu sunt un munte, sunt doi

February 17, 2016 § 2 Comments

Viata e simpla. Uneori vad cu extrema claritate anumite lucruri. Atat de clar, si atat de aproape, incat ma cuprinde pe loc o stare de profunda mirare si calm. Viata e simpla.

E important sa faci ce iti place. E mai mult decat important: e vital! Sa traiesti cu sens, cu miez, sa conteze. E mai putin important daca speli scarile unui bloc, tesi haine sau operezi pe cord deschis. Cum se leaga zilele tale de lucru? Exista muzica? Ritm, cadenta? Sincopele sunt in regula, dar intreaga compozitie a vietii tale trebuie sa aiba muzicalitate.

Limitele nu conteaza. Pe ele le putem izola, pune deoparte si ignora. Dar avem un capital limitat de zile de viata si e vital sa nu traim placid, cu sila, cu lipsa de respect fata de viata.

Mesajul e asta: descopera ce iti place la nebunie, la ce esti bun! ce iti da o energie incredibila, si iti face inima sa danseze? cauta bine! cand vei gasi in sfarsit, inima ta va sti fara putinta de tagada. o sa tasnesti din inima muntelui ca un parau, vei curge cu repeziciune, fara oprire, vei circula prin lume, si te vei bucura plenar. vei darui si vei absorbi la randul tau, dar viata va fi bucurie pura.

Talentul tau unic care este?

Advertisements

§ 2 Responses to Nu sunt un munte, sunt doi

  • iuliaBe says:

    talentul meu unic???? pai “miros” oamenii de la o mie de pasi 🙂 si sunt atat de empatica incat m-am saturat sa am dreptate cand vine vb de situatii si oameni; daca as castiga bani de fiecare data cand imi spun in gand ‘ti-am spus eu” sau “iar nu m-a inselat my inner gut :)” cred ca nu ar mai tb sa muncesc :)))

    in momentul asta al vietii mele regret profund ca nu am studiat psihologia… si nu am facut din asta o meserie 🙂

    • Sinziana says:

      Iulia, suna minunat ce zici tu si intuitia ta sau inteligenta emotionala profunda sunt sigura ca te ajuta in multe situatii din viata! Ma intreb daca nu ai putea face niste studii conexe, poate nu facultatea de psihologie, ci niste studii care sa iti permite sa ‘flexezi’ cumva cariera si sa virezi spre o alta directie in care sa simti ca iti utilizezi 100% acest talent. Da, astfel de cursuri ar fi o investitie de timp si probabil de bani, dar nu merita satisfactia de a stii ca esti incredibil de buna in ceea ce faci, si de a vedea niste rezultate concrete? Sau este posibil sa folosesti acest talent in interiorul jobului, sa preiei o functie sau o responsabilitate cumva conexa si sa construiesti pornind de aici?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Nu sunt un munte, sunt doi at .

meta

%d bloggers like this: