Intrebari indecente

July 30, 2015 § Leave a comment

Intrerupem programul artistic pentru ca ne macina niste intrebari (da, altele decat ieri).

Sa zicem ca avem un cuplu: el o iubeste pe ea, ea la fel pe el. Sunt niste fiinte minunate si luate individual, si compus. Au trecut prin multe incercari care le-au sudat relatia, dar se simt puternici si au planuri de viitor impreuna. Se casatoresc, fac si copii, oh ce minune. Si acolo se rupe filmul. Intre un scutec schimbat, baita lu’ ala micu, un piure de fructe aterizat pe gresie, nopti nedormite sau somn franjurat, ea ajunge sa zaca intr-o balta de epuizare, el la fel. Amandoi muncesc, amandoi jongleaza cu niste zeci de mingiute in fiecare zi. Copiii sunt pe primul plan, evident. Apoi munca, ca deh, cineva trebuie sa plateasca si facturile si in plus, sa nu uitam pasiunea pentru zisul job…

Dorm cu copiii intre ei. La restaurant copiii – tot intre ei. Unul hraneste fata, celalalt baiatul. Privirile lor se intalnesc tot mai rar, eventual se intreaba ‘unde e suzeta, si de ce nu ai luat tricicleta?’. Poate ca ea nu si-a mai facut manichiura de ceva vreme, si nici cu tocuri nu s-a mai incaltat. Poate ca el a uitat de prea multe ori sa vina cu o floare acasa sau pur si simplu sa o surprinda cu cina la un restaurant. Momentele de intimitate s-au imputinat pana la inexistenta. Ea incepe sa il urasca in secret pentru ca simte ca nu primeste suficient ajutor, el incepe (tot in secret) sa se uite in alte ‘parti’, mai tinere, mai slabe, mai pe tocuri, si mai pline de admiratie fata de el, masculul feroce. Ea a devenit femeiabunalatoate, intinsa in toate directiile ca guma de mestecat, poate cu un picior intr-o depresie si cu celalalt in uitare-de-sine. El nu se mai simte dorit, apreciat si nu reuseste sa vada femeia iubita din personajul feminin care odata intrata pe usa, arunca poseta, leapada deux-pieceul si se strecoara la bucatarie, printre urlete de copii care cer atentie, rosii si castraveti, desene animate si jucarii.

Amandoi sufera. Si suferinta asta mocnita, care rabufneste la intervale regulate, poate dura ani si ani. Desigur, ani presarati cu infidelitatile lui si cu dorintele ei secrete de a evada, de a lasa totul in urma si a o lua de la capat altundeva. Ea regreta decizia de a se marita cu el, candva barbatul vietii ei, pentru ca uite, se dovedeste a fi la fel cu toti ceilalti gicagogumarinel. El… se descurca asa cum poate, evadand din propria viata episodic, in bratele alteia. Cert e ca nu mai ramane nimic din ce a fost candva, scanteia dintre ei e acum un foc mocnit, pe duca. Poate inca merg impreuna pe drumul vietii, dar orizontul arata diferit pentru fiecare dintre ei. Nici unul nu mai stie cine este el insusi, si cu atat mai putin cine e celalalt.

Si, au trait fericiti pana la adanci batraneti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Intrebari indecente at .

meta

%d bloggers like this: